Малко над 1.9 млн. лева са събрани до този момент чрез Националната

...
Малко над 1.9 млн. лева са събрани до този момент чрез Националната
Коментари Харесай

БЧК спира да набира материални дарения за Турция и Сирия

Малко над 1.9 млн. лв. са събрани до този миг чрез Националната акция на Българския Червен кръст, организирана в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия.

480 000 лева към този момент са преведени за Турция, а 320 000 лева за Сирия, като следва изпращането и на финансова помощ на двустранна основа. Досега, получените смс-и на къс номер 1466 са близо 470 000.

БЧК дружно с Турския Червен полумесец са дали 1152 вълнени одеяла, 1008 комплекта спално долни дрехи, 1000 възглавници, 240 фамилни палатки, 400 матрака, както и 224 кашона с дарения от Националната акция.

Предстои превозването и на 650 комплекта за спане, всеки от който включва походно легло, самонадуващ се матрак, възглавница, одеяло, чаршаф, калъфка, забрадка и хавлия; 312 кухнески комплекта; 306 радиатора; 400 матрака; 2 700 вълнени одеяла и над 3500 кашона с дарения на българските жители. Общата стойност на материалните дарения от БЧК възлиза на близо 290 000 евро.

Международното придвижване на Червения кръст и Червения полумесец приканва партньорските организации за приоритизиране на финансовата помощ, защото ситуацията е извънредно тежка и са налице логистични усложнения в интернационалната интервенция. Турският Червен полумесец приканва да се ограничи изпращането на материални дарения, с изключение на зимни палатки и отоплителни уреди за тях.

БЧК е в подготвеност да изпрати първите два тона филантропична помощ за потърпевшите в Сирия, като е в непрекъсната връзка с общностите на Сирия и на Ливан в България.

Към този миг БЧК разполага с задоволително количество филантропична помощ и от 15 февруари организацията само ще сортира и разпределя постъпилите средства и към този момент декларираните доставки. При случай на ново искане от Турция и Сирия, кампанията за набиране на материални дарения на БЧК ще бъде възобновена.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР